Vtisi študentov

Moja izkušnja na Višji Strokovni Šoli ŠC Ptuj je bila edinstvena

Začel sem s študijem mehatronike, vendar sem pri osnovah elektrotehnike ugotovil, da to področje ni zame. Namesto, da bi se obupano zataknil, sem se odločil za spremembo smeri in sem se vpisal na študij ekonomije. Akademska izkušnja na šoli je bila izjemna. Predavanja so bila na visokem nivoju, kar je odraz dejstva, da so predavatelji strokovnjaki na svojem področju. Poudarek je bil na bistvu in praktičnih primerih, brez nepotrebnih informacij. Podpora, ki smo jo prejeli od profesorjev, je bila neverjetna. Posebne zahvale Martinu Terbucu in Zdenki Selinšek, ki sta bila vedno tam za nas, ko smo potrebovali pomoč ali nasvet. Njuna podpora je bila neprecenljiva in je veliko pripomogla k našemu uspehu. Tudi ravnatelj, Robert Harb, je igral pomembno vlogo, saj nas je aktivno vključeval v šolske in obšolske aktivnosti , s tem nas spodbujal, da dosežemo svoje potenciale. Udeležili smo se številnih tekmovanj, kot so izdelava električnih koles, tekmovanja iz najpodjetniške ideje manager kluba Ptuj, POPRI, Istrobot, razne hackathone in še mnoga druga. Te izkušnje so bile neprecenljive in so postale temelj, na katerem gradim še leta po študiju. Ko zdaj gledam nazaj na svoje čase na Višji Strokovni Šoli ŠC Ptuj, se zavedam, kako dragocene so bile te izkušnje. Naučil sem se veliko več, kot sem pričakoval, in pridobil izkušnje, ki so mi pomagale v življenju. Zato bi brez dvoma priporočil to šolo vsem bodočim študentom. Na tej šoli niste le številka, ampak ste del skupnosti, ki vam pomaga rasti in se razvijati.

Tilen Tadej Žafran, ekon. – diplomant programa ekonomist


Nekaj vtisov iz strokovna ekskurzija 2023
Ekskurzija je bila fantastična 😄. Druženja in doživetja iz izleta si bom zapomnil za vedno, res smo zelo uživali. Spoznal sem dosti novih prijateljev, zato mi je žal, da s študijem že končujem. Želim si da šola organizira takšne ekskurzije še v prihodnje. – Ivan Ž., študent UPK

Hvala za to ekskurzijo👌😊
A naslednje leto gremo?
Se prijavljam že letos. Hvala, da se trudite več kot veleva poklicna dolžnost. – Vesna G., diplomantka BNK

Pridružil se nam je tudi naš nekdanji študent, ki je pred ekskurzijo zapisal:
“Z veseljem se prijavljam na to zelo zanimivo ekskurzijo v Italijo. Idealno sovpada z mojim dopustom v SLO. Kot eden prvih diplomantov VSŠ ŠC Ptuja (inženir mehatronike iz 2010) se izredno veselim tega izleta in srečanja z vami.” – Miran D., diplomant MEH


Spoštovani gospod ravnatelj,

v imenu letošnje generacije izrednih študentov mehatronike 2019/20 Višje strokovne šole ŠC Ptuj smo se odločili, da vam v znamenju vzpodbude in predvsem zahvale napišemo nekaj vrstic. Kot vemo, nam je korona virus, Covid – 19, drugo polovico šolskega leta presenetil in nas vse skupaj postavilo v neznano.

Predvsem pa vam, ravnatelju in predavateljem, ki nas učite, je razglašena svetovna pandemija postavila nova pravila in pristope, na katere ste morali hitro odreagirati in se nemudoma prilagoditi.

In Vam – je to zagotovo uspelo!!

Pišemo, ker želimo izraziti naše iskreno zadovoljstvo z izboljšavami in hitro prilagodljivostjo vašega šolskega sistema nam študentom. Brez vaše vzpodbude,  impresivne organizacije in volje vam to zagotovo ne bi uspelo. 

Smo zelo hvaležni da imamo vas za ravnatelja. Vaše izboljšanje šolskega izobraževanja preko interneta je prispevalo ne samo k varnosti vseh nas, ampak dvig standardov VSŠ ŠC Ptuj na višji nivo. 

Hvala tudi za vaše spodbujanje in motiviranje nas študentov, tudi, ko nam že zmanjkuje motivacije, časa, elana in še kaj. Vedno najdete pravo besedo ob pravem času. Tudi med predavanji. 

Imate odlično ekipo izbranih predavateljev in sodelavcev ter upamo, da vas na VSŠ ŠC Ptuj čaka neverjetno uspešno šolsko leto in nam sporočite, če lahko karkoli storimo, da izkažemo svojo podporo!

Izredni študenti 1. letnika Višje strokovne šole smeri mehatronike, 2019/20


Benjamin Jerebic
Predstavnik študentov v  Sveta zavoda ŠC Ptuj 


Pozdravljena gospa profesor!

Danes ste ob zaključku naših srečanj rekli, da če ne prej se vidimo na podelitvi diplom…. mislim in upam, da se srečamo še kaj prej, ker kljub temu, da nemščina marsikateremu od nas ni najbolj pri srcu, ste nam veliko pomagali in predali ogromno novega znanja, ki ga do sedaj nismo imeli. Če iskreno povem, nam marsikdaj kakšna naloga ni ugajala in seminarska in vse to…. ampak, ko potegneš črto, vidiš, da nič ni bilo zaman in da je to edina pot, če se hočeš kaj naučiti. Kar se tiče predavanja na daljavo, če bo še trajalo, nadaljujte s takim sistemom, kot ga imate (sodelovanje, debata, vprašanje, pogovor), ker potem so ure učinkovite in ne dolgočasne. Skratka, najlepša vam hvala za vsako sekundo, ki ste nam jo namenili in za vse odgovorjene pošte, ki so bile poslane v vašem prostem času. In kot smo ugotovili skupaj: Če bi imel človek v glavi tako uredimo pred  desetimi leti, pa bi diplomo imel že zdavnaj v žepu. HVALA VAM!


Spoštovani!

Sem Žan Petek, študent prvega letnika Mehatronike – izredni študij. Včeraj ste nadomeščali predavatelja in nam v teh par minutah podali ogromno informacij. Osebno sem zelo hvaležen, da imam privilegij dobiti izobrazbo na vaši – bom kar rekel naši šoli. Sam sem študiral na fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, ampak je ves proces bil zame preveč tuj in ni bilo nečesa, kar ste včeraj poudarili. Ni bilo “Team worka”.
Američani imajo zanimivo misel, ki pravi: “team work makes the dream work” in ne bi se mogel bolj strinjati. Veselim se nadaljnjega šolanja na tej naši šoli in sem prepričan, da bom našel prav ta timski duh, ki sem ga v Ljubljani pogrešal.

Ker pa čutim to hvaležnost, da sem član te ustanove, ki bo dodobra oblikovala tako mene kot posameznika kot poslovno pot, po kateri stopam, pa bi seveda rad vrnil kar se da dosti. Kot sem že včeraj omenil imamo družinsko podjetje, ki se ukvarja z reciklažo odpadne elektronske opreme in še nekaj drugimi dejavnostmi – http://ekologo.si. Sam skrbim za nemoten potek vseh del v proizvodnji in upravi, prav tako pa tudi za komunikacije z mediji in poslovnimi partnerji.

Še enkrat se vam zahvaljujem za vse kar mi nudite in vas lepo pozdravljam.


Žan Petek
Mehatronika 1. letnik, izredni študent


Spoštovani g. Harb !

Najprej naj se vam v imenu SMC CEE ter še posebno SMC Slovenija zahvalim da ste nas izbrali za enega od partnerjev v projektu “Hiša naprednih tehnologij”. Menim da se vsi skupaj zavedamo da je mogoče samo z napredkom in inovativnostjo, ki vsekakor vključuje tudi sodelovanje med izbobraževalnimi ustanovami ter podjetji, ostati konkurenčen v današnjem hitro se razvijajočem okolju. Tudi v vašem nadaljnjem razvoju upamo, da bomo lahko ostali vaš partner in skupaj omogočali novim študentom izobraževanje na produktih, ki predstavljajo trend današnjega časa.

Želimo vam čim več uspehov pri implementaciji vaše nove pridobitve, obenem pa naj se vam še enkrat zahvalim tudi za včerajšnje vabilo ter vas lepo pozdravljam.

Krištof Debeljak
Product manager SMC CEE


Spoštovani!

Diplomsko nalogo študenta Višje strokovne šole, Šolskega centra Ptuj, programa Mehatronika, Martina Juriča z naslovom Pnevmatična stiskalnica odpadne embalaže, je na 20. Tehniškem posvetovanju vzdrževalcev Slovenije komisija ocenila kot najboljšo. Martin Jurič je tako za svoje diplomsko delo dobil zlato priznanje za najboljše diplomsko delo v višješolskih in visokošolskih programih, (na kar je lahko ponosen sam študent in na kar je ponosna tudi višja šola, na kateri je diplomiral.) Denis Jurgec, prav tako študent Višje strokovne šole ŠC Ptuj, se je s svojo diplomsko nalogo uvrstil na 6. mesto. 

Rezultati so tisti, ki nas dvigajo in razvijajo.


Martin Jurič


Spoštovani,

Čestitke zmagovalcu in nominirancem za velik dosežek in uspeh, zahvala tudi tistim, ki skrbijo in ustvarjajo pogoje za izobraževalno delo. Veliko veselje mi je da so odločitve vseh tistih, ki smo verjeli v projekt Mehatronike na Ptuju in ga podpiramo od idejo do razvoja, ki ga dosega danes najlepša zahvala doseženi rezultati. Uspešno naprej.


Milan Senčar


Spoštovani g. Harb!
Čeprav nisem mojster retorike, bom skušal napisati in s tem prenesti nekaj svojih vtisov, v ta dokument ter jih strniti v neko logično celoto.
Ko sem uspešno opravil zagovor diplomskega dela, se mi je porodila zamisel, da bi z nekaj besedami povzel ves ta čas, ki smo ga preživeli skupaj. Po svečani podelitvi pa sem bil popolnoma prepričan, da to moram storiti, kajti podelitev je potekala na vrhunskem nivoju in kot takšna, se mi je vtisnila v globok spomin.
Najprej bi se Vam rad zahvalil za vso strokovno znanje, ki ste nam ga posredovali. Koliko smo ga posamezniki odnesli ali ga bili pripravljeni odnesti, je druga zgodba. Menim, da je lahko vsak, ki je želel sprejeti to količino znanja, sprejel ogromno. V širjenje znanja na Vaši šoli, pa ne spada samo strokovno znanje, sem spada tudi splošno znanje o obnašanju, na nekem višjem nivoju kot smo ga bili vajeni do sedaj. Sedaj smo inženirji, ki v svojih podjetjih sodelujemo z našimi poslovnimi partnerji, pogosto tudi so dan danes to tuji partnerji, vsaj kar zadeva podjetje CIMOS Tam A.i..
V tem zelo kratkem času, sem imel priložnost uporabiti tako strokovno kot splošno znanje, ki ste mi ga posredovali Vi in Vaši profesorji. In moram povedati, da sem s tem znanjem zelo zadovoljen.
O Vaših profesorjih ne bi izgubljal besed, ker so kratko malo odlični. Če upoštevam dejstvo, da ste bili takrat, leta 2005, skupaj z nami tudi vi in Vaš kolektiv na popolnem začetku, je bilo vse v najlepšem redu. Res je, da Vas je skupaj z nami tu in tam premetavalo sem ter tja, tako kot v starih lesenih vagonih, vendar je postajalo to premetavanje vedno bolj umirjeno in na koncu se je spremenilo v nežno zibanje. To lahko samo pomeni, da ste utirili svoj kolektiv in, da ga peljete uspešno naprej proti točno določenemu cilju. Ta cilj pa je, postati prepoznavni ne samo v Sloveniji, ampak tudi v Evropi in to bo Vam in vašemu kolektivu zagotovo uspelo.
Če sem že pisal o profesorjih, bi želel napisati še nekaj besed o zaposlenih v referatu vaše šole. Napisati bi moral, da želim napisati nekaj pohvalnih besed, saj si kaj drugega ne zaslužijo. Glede na porodne krče vaše šole in kasneje na veliko število študentov ter novih programov, lahko zaposlenim na tem oddelku samo zaploskam. Ko se spomnim, kaj vse je bilo z moje strani potrebno urejati tekom šolanja in, če to pomnožim s številom študentov pa še enkrat pomnožim z nekim faktorjem, dobim številko, ki je ogromna! Verjetno je za vsem  tem delom, še kopica drugega dela, za katerega študenti niti ne vedo.
Povem Vam, da bi bilo dobro, če bi študentje, ko kličejo in pišejo zaradi malenkosti, to vedeli. Biti ob vsem tem delu prijazen in ustrežljiv, je sposobnost le najboljših. Iz lastnih izkušenj Vam povem, da bi lahko bili uslužbenci na referatu veliko bolj strogi pa ne bi bilo nič narobe. Bistvo tega je, da se navadimo na red in disciplino, ki ju bomo v tem krutem, konkurenčnem poslovnem svetu še kako potrebovali.
Želel bi Vam torej povedati, da je ves čas šolanja bilo vse na zavidljivem nivoju, kakor tudi podelitev diplom, ki je bila smetana na vrhu zelo okusne sadne kupe.
Le tako naprej!
Lep pozdrav Vam in vsem zaposlenim na Višji strokovni šoli ŠC Ptuj ter veliko uspeha.


Darko IGREC

Skip to content