Zasebnost

Kdo smo

Naslov naše spletne strani je vss.scptuj.si

Šolski Center Ptuj, Višja Strokovna Šola
Volkmerjeva cesta 19,
2250 Ptuj

Davčni zavezanec: DA – SI23369809
DDV ID številka: 23369809
Matična številka: 5064678000
SKD: P85.320 – Srednješolsko poklicno in strokovno izobraževanje, P/85.310 – srednješolsko poklicno in strokovno izobraževanje, P/85.421 – višješolsko izobraževanje in R/91.011 – dejavnost knjižnic.

Kakšne osebne podatke obdelujemo?

Če uporabljate naše spletišče in njegove strani, zbiramo:

  • podatke o vašem IP naslovu, datumu in času dostopa, vsebini zahtevka ter o vašem brskalniku (različica operacijskega sistema programske opreme brskalnika, jezikovne nastavitve). Brez, da bi nam posredovali vaš IP naslov, ki ga bomo zabeležili v spletnem dnevniku, ne morete uporabljati našega spletnega mesta.
  • identifikacijske podatke, ki obsegajo ime in priimek, uporabniško ime in geslo v primeru, da ste registriran uporabnik.

Medtem če se odločite uporabiti kontaktni obrazec zbiramo kontaktne podatke: ime in elektronski naslov. Podani podatki bodo uporabljeni le za vzpostavitev stika oziroma odgovora na poslano sporočilo. Osebni podatki ne bodo deljeni s tretjimi osebami.

Zakaj obdelujemo podatke?

Vaše osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah za različne namene. Če obiskujete strani našega spletišča, na katerih uporabljamo tudi piškotke; uporabljamo Vaše podatke za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev (možnost, da si spletišče shrani Vaše geslo in pripadajoče uporabniško ime ter Vam s tem pohitri prijavo). Če ste pri nas registrirani, vaše podatke uporabljamo za vodenje vašega računa in zagotavljanje s tem povezanih funkcionalnosti.

Če dovolite uporabo piškotov, izjavljate da ste polnoletna oseba in prostovoljno dajete privolitev za obdelavo svojih osebnih podatkov. S to privolitvijo se strinjate, da lahko kot upravljavec osebnih podatkov za namen analiziranja spletnih obiskov v Vaš računalnik namestimo piškotke in podatke o uporabljenih piškotkih. Privolitev za uporabo piškotkov ni obvezna. Imate pravico, da vašo privolitev za uporabo piškotkov, če ste jo dali, kadarkoli prekličete

Nekatere piškotke neposredno v vašo napravo shranjujejo naše spletne strani. Takšni piškotki nam pomagajo:

  • vašo identifikacijo pri preklapljanju med posameznimi spletnimi stranmi naše domene ter pri ponovnih obiskih. Na ta način si lahko zapomnimo Vašo prijavo;
  • da ugotovimo, če ste nam podelili soglasje v skladu s tem dokumentom;
  • pri ugotavljanju, preučevanju in odstranjevanju napak ter pomanjkljivosti naših spletnih strani.

Tovrstni piškotki so nujno potrebni za delovanje našega spletišča. Če boste na svojem brskalniku onemogočili piškotke, se lahko zgodi, da naše spletne strani ne bodo delovale pravilno.

Nastavitve so Vam zmeraj dosegljive v nastavitvah zasebnosti pod “Domov” v glavnem meniju.

S kom delimo Vaše osebne podatke in kako jih varujemo?

Vaših osebnih podatkov ne delimo z tretjimi osebami, razen v primerih, ki jih določa zakon, kar se nanaša predvsem na primere, če bi podatke zahtevale za to pooblaščene osebe oziroma organi. Vaše osebne podatke shranjujemo na zavarovanem lastniškem strežniku v prostorih Šolskega Centra Ptuj, kjer tudi gostujemo spletno stran.

Zbrane osebne podatke bodo obdelovali le naši zaposleni, ki so skrbniki spletnega mesta in skrbniki, ki skrbijo za varnost našega informacijskega sistema.

Kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo osebnih podatkov?

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice, te vključujejo:

Pravico do dostopa

Imate pravico, da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Če niste povsem prepričani, katere osebne podatke o vas zbiramo, od nas lahko zahtevate potrdilo o tem, ali osebne podatke v zvezi z vami zbiramo ali ne, in če jih, imate pravico, da se s temi podatki seznanite. Skladno s pravico do seznanitve lahko od nas zahtevate kopijo obdelovanih podatkov, pri čemer vam bomo prvo kopijo zagotovili brezplačno, vsako nadaljnjo pa proti plačilu.

Pravico do popravka

Če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da jih popravimo oziroma dopolnimo, brez nepotrebnega odlašanja.

Pravico do pozabe oziroma izbrisa

V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:

  • Vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več;
  • umaknili ste soglasje z obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov.

Prosimo pa, da se zavedate, da, tudi če bo kateri od opisanih razlogov izpolnjen, to ne pomeni, da bodo vsi vaši osebni podatki kar takoj izbrisani. Te pravice pa ni mogoče uveljaviti v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov še naprej nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti.

Pravico do prenosljivosti podatkov

Kolikor želite, je Vaša pravica, da zahtevate in prejmete osebne podatke v zvezi z Vami, ki ste nam jih posredovali. Kolikor jih zahtevate, jih boste prejeli v strukturirani, splošno uporabni in strojno berljivi obliki. Hkrati imate pravico, da te podatke posredujete drugim upravljavcem osebnih podatkov, ne da bi Vas pri tem mi ovirali.

Skip to content